SOS zwerfhonden Servië help ons helpen

hoe u kunt helpen

Zonder de hulp van alle lieve dierenvrienden die ons financieel en op andere manieren helpen kunnen wij dit werk niet doen. U kunt ons op de volgende manieren helpen:

donaties

Wanneer u ons financieel wilt steunen kunt u een bijdrage overmaken op de bankrekening van help ons helpen:

NL 97 RABO 0150 377 894

Wanneer u goederen wilt doneren, dan hebben we in de opvang altijd behoefte aan:

  • handdoeken en lakens
  • fleecedekens
  • medicijnen (vlooien- en tekenbestrijding)
  • voer
  • riemen en halsbanden
  • luiers
  • kruipzakken

adoptie op afstand

U kunt ervoor kiezen een hond op afstand te adopteren. Voor 30 euro per maand is een hond in de opvang verzekerd van onderdak, voer en medische zorg. Wilt u maandelijks een financiële bijdrage leveren, dan kunt u deze bijdrage overmaken op de bankrekening van help ons helpen:

NL 97 RABO 0150 377 894

tijdelijke opvang

We zijn niet alleen op zoek naar gastgezinnen voor jonge en oude honden, maar ook voor honden die om welke reden dan ook herplaatst moeten worden. Een gastgezin is een tijdelijke opvang voor de hond. De hond heeft er de mogelijkheid om even tot rust te komen en daarna wordt er met de hond gewerkt aan basistraining zodat de hond goed kan socialiseren en kan wennen aan een huiselijk leven. Mochten er tijdens de opvangperiode uitdagingen zijn, groot of klein, dan kunt u dit aangeven en dan zullen wij u proberen te begeleiden met tips en advies. Wij zijn geen trainers of gedragstherapeuten maar kunnen indien nodig wel hulp inschakelen.

Alle voorkomende kosten zijn voor onze rekening, hierbij kunt u denken aan eventuele dierenartskosten en voer. U krijgt een riem, halsband en tuig en een mand tot uw beschikking. Indien nodig kunt een een bench lenen.

Mocht u geen afscheid kunnen nemen van de hond dan heeft u (in het belang van de hond) altijd de eerste keus bij adoptie. Het afscheid nemen is voor ieder gastgezin erg moeilijk ongeacht de duur van opvang. Samen met u gaan we op zoek naar de het beste baasje voor de hond. U heeft inspraak in de adoptie en wij vragen uw mening op het moment dat er een serieuze gegadigde is voor de hond, u kent de hond immers het best. Wij vinden het belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij het adoptiegezin en dat u na adoptie op de hoogte wordt gehouden over hoet het gaat met de hond.

Mocht u ons willen helpen door een hond op te vangen, dan kunt u contact met ons opnemen. U ontvangt vervolgens van ons een intakeformulier. Voordat voordat wij een hond in tijdelijke opvang plaatsen vindt er een huisbezoek plaats. Wij kunnen niet inschatten hoe lang het duurt voordat een geschikte adoptant is gevonden. Dit kan een week zijn maar het kan ook enkele maanden duren.

Het zou geweldig zijn wanneer u iemand bent of kent die een hond tijdelijk zou willen opvangen!